JARNÍ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM A KOPŘIVAMI

JARNÍ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM A KOPŘIVAMI

JARNÍ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM A KOPŘIVAMI

(je to originál recept, bohužel já kopřivy nesehnala, nahradila jsem je pórkem)
200 g čerstvého špenátu
100 g mladých kopřiv
(pórek)
500 ml hovězího vývaru
500 ml vody
500 ml nízkotučné smetany
1 lžíce mouky
3 stroužky česneku
sůl
Na ozdobu – zakysanou smetanu
Postup:
Špenát a kopřivy (pórek) povaříme ve vroucím vývaru asi 5 minut. Polévku rozmixujeme a zředíme vodou. Mouku rozkvedláme ve smetaně a vlijeme ji do polévky, kterou vaříme na mírném plameni za stálého míchání asi 5 minut.
Přidáme prolisovaný česnek a sůl. (Polévku jsem ještě na závěr rozmixovala, aby nebyly hrudky). Každou porci polévky ozdobíme lžičkou zakysané smetany a špenátem.
Přeji dobrou chuť! :-).. Reny 🙂
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: JARNÍ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM A KOPŘIVAMI
Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.