BRAMBORY PLNĚNÉ FETOU

BRAMBORZ PLNĚNÉ FETOU

BRAMBORY PLNĚNÉ FETOU

1 kg nových brambor
120 g feta sýr
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 svazek jarní cibulky
1 plechovka krájených rajčat
125 g drůbežího vývaru
2 bobkové listy
sůl, pepř, ocet a můžete i omáčku osladit cukrem

Postup:
Brambory pořádně omyjeme a uvaříme ve slané vodě. Necháme vychladnout. Pomocí lžičky vydlabeme střed. Bramborouvou hmotu rozmixujeme s olivovým olejem a
sýrem feta a naplníme ji zpět do brambor.
Naplněné brambory dáme do zapékací mísy a zapékáme asi tak 10 minut v troubě při 200st.C.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou jarní cibulku (trochu si odložíme na ozdobu). Přidáme nakrájená rajčata, drůbeží vývar, bobkové listy a necháme povařit 10 minut. Omáčku ochutíme solí, pepřem, octem kdo má rád přisladí cukrem.
Na hotovou omáčku servírujeme zapečené brambory a nakonec je posypeme zbylou zelenou natí z jarní cibulky.

Přeji dobrou chuť! 🙂 .. Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: BRAMBORY PLNĚNÉ FETOU

Příspěvek byl publikován v rubrice Přílohy a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář