(bez hnětení!)
3 hrnky hladké mouky
1 lžička sušeného droždí
1,5 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
1,5 hrnku teplé vody
Suché věci nasypeme do mísy a zamícháme. Poté přidáme teplou vodu a jen těsto promícháme. Pak se těsto přikryje utěrkou a nechá se 8-12h kynout. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a roztáhneme do placky a ještě necháme dalších 15min. kynout. Pak se těsto přeloží na třetiny ze zdola a shora a ze stran. Nechá se zase kynout půl h, pak se předehřeje trouba na 230°C a další půl h se nechá kynout. No a pak se těsto vloží do zapékací mísy, kterou jsme si nechali nahřívat tu poslední půlhodinku. Můžeme zase posypat kmínem… Peče se 30min s víkem a nakonec ještě 15min odklopené. Je dobré těsto zadělat buď večer přes noc a ráno péct a nebo o víkendu ráno zadělat a večer upéct. Trvá to dlouho, ale našeho času je tam třeba opravdu jen pár minut :-). Já jsem do těsta ještě přidala osmahlou cibulku. Již jsme ochutnali a je opravdu vynikající.
Tak si nechte chutnat, Markéta
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Domácí chléb